Idealna odeća za vašu figuru

15. May. 2009.   //   Autor:   //   Moda, Obuća   //   No Comment

Izaberite odeću u kojoj ćete biti neodoljivi i koja će prikriti eventualne nedostatke vaše figure, jer samopouzdanje je stil.

 

Tip 1 – niska i punačka:

 

fd8f8a0ddae3721e5d5ddd06a8224648Naglasite obline vešom koji će vas utegnuti na pravim mestima. Što su vam grudi veće, važniji je dobar grudnjak, naročito ispod košulja od finog, tankog materijala, koje vam savršeno pristaju. 

 

Oblu figuru izdužite odećom.

 

Haljina: Birajte mat boje da biste delovali otmeno, V izrez da biste izdužili vrat i talasaste rubove na haljinama da biste produžili noge. Izaberite visoke, punije potpetice, a ne tanke "stileto" štikle. 

 

Suknja i bluza: Uska suknja do pola lista i bluza u istom tonu ističu figuru i sužavaju struk. Izbegavajte karirane i previše uske suknje – u njima ćete uvek izgledati puniji. Ako nemate vrat kao labud, izbegavajte rolke i polu rolke – u njima vrat delu je kraće. Ni šetland džemperi nisu za vas – naglašavaju puniju figuru.

 

Pantalone: Pantalone koje se od kolena blago šire ističu liniju bokova, a košulja u istoj boji sužava siluetu, jakna s rajferšlusom zakopčanim do grudi naglašava bistu. Pantalone od rebrastog somota nisu za vas – šire vas u kukovima i prave izbočine tamo gde ih nema. Ako su još i ravnih nogavica, učiniće da vam noge budu kratke i pune. Uopšte, izgledaćete niži.

 

Tip 2 – minijaturna:

 

Delovaćete božanstveno u sofisticiranom čipkastom vešu. Izbegavajte sportski veš, da ne biste izgledali kao da ste na pragu puberteta. 

Izbegavajte sladunjave stvari.

 

Haljina: U jednobojnoj haljini bićete viši. Izbegavajte karnere i nakićene modele – izgledaćete kao devojčurak u maminoj haljini. Salonke i seksi sandale ističu vašu gracilnost. Tričetvrt rukavi nisu za vas – vizuelno skraćuju figuru.

 

Suknja i bluza: Male grudi i tanke ruke deluju seksi u bluzicama bez rukava. Uske majice naglašavaju obline. Budite maštoviti, ali pazite da se ne zatrpavate garderobom. Ništa suviše "teško" ne pristaje vašoj nežnoj građi.

 

Pantalone: Naglasite struk majicom ili bluzom koja ne prelazi liniju kukova. Visoke potpetice izdužuju noge. Pantalone s visokim strukom proguteće vašu sitnu figuru i proširiće vam kukove. Izbegavajte 3/4 pantalone, jer skraćuju noge.

 

de364b025cb43482be2cc364c1ea41c9_largeTip 3 – visoka i korpulentna:

 

Potreban vam je pravi grudnjak i steznik da biste izgledali kao da dane provodite u gimnastičkoj sali – i to bez ikakvog napora.

 

Ne sakrivajte telo vrećastom odećom!

 

Haljina: Odlično vam stoje one s preklopom. Nikada ne pokušavajte da sakrijete telo vrećastom garderobom. Izgledaćete još korpulentnije.

 

Suknja i bluza: Uska majica ističe bistu, a suknja nejednake dužine čini vas vitkijom. U šljampavoj suknji i tunici delujete "četvrtasto".

 

Pantalone: Dovoljno ste visoki da biste mogli da nosite veoma upadljivu garderobu. Napadan sako, ravne pantalone i visoke potpetice učiniće vas vitkom.

 

Tip 4 – visoka i mršava:

 

Nosite neobičan veš jer u njemu delujete seksi.

Usko je moderno i baš za vas.

 

Haljina: Visoke i vitke osobe deluju ravno i bezoblično u haljinama na preklop. Uvek proverite kako vam haljina stoji u struku – ne sme da bude preširoka.

 

Suknja, bluza, pantalone: Dovoljno ste visoki da nosite moderan napadan dezen i sve širine i dužine suknji. Duge noge izgledaju sjajno u sasvim dugim ili suknjama do kolena. Ako ste mladi i dobro građeni možete da nosite i mini suknje – izbegavajte samo one klasične i dosadne. I obavezno kupite dobre farmerke, bez obzira na godine!

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka